To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μ. Βορίδης και τρόικα σε αναζήτηση χρυσής τομής για τα ταξί

Σε ισχύ από σήμερα η απελευθέρωση των φορτηγών
Το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί θα απασχολήσει την συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με το κλιμάκιο της τρόικας ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος χθες το πρωί ενημέρωσε τον τομεάρχη Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, δήλωσε ότι το προσχέδιο νόμου έχει τεθεί υπόψη της τρόικας, αλλά θα συζητηθεί εκ νέου με το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι πρέπει βρεθεί η χρυσή τομή που θα οδηγεί στο άνοιγμα του επαγγέλματος με κανόνες, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν συγκλίνουσες απόψεις από τα κόμματα, τα συνδικάτα και φυσικά τους δανειστές. Σε περίπτωση που από την πλευρά της τρόικας εκφραστούν αντιρρήσεις, τόνισε, μέσω του διαλόγου θα βρεθούν οι συνθέσεις.

Επίσης προσδιόρισε ότι το σχέδιο νόμου αναμένεται να πάρει το δρόμο της βουλής στις αρχές Φεβρουαρίου και ότι θα προηγηθεί νέος γύρος επαφών με τα κόμματα, τα συνδικάτα και τους φορείς.

Μεταβίβαση

Στην ρύθμιση, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η δυνατότητα μεταβίβασης των υπαρχουσών αδειών, η λειτουργία ταξί 7 και 9 θέσεων και η είσοδος εταιρειών στον κλάδο. Όλα αυτά θα γίνουν στην βάση πληθυσμιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων που θα οριστούν για την έκδοση των νέων αδειών.

«Ο δρόμος για το νομοσχέδιο είναι να τελειώσουμε τις συζητήσεις. Διότι μόλις τελειώσουμε ορισμένα ζητήματα με την τρόικα, υπάρχει ένας δεύτερος κύκλος συζητήσεων που θα κάνουμε με τα κόμματα και με το συνδικάτο.

Από εκεί και πέρα θα βγει σε διαβούλευση και παίρνει το δρόμο του» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Όπως έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη ο κ. Βορίδης η απελευθέρωση των ταξί δεν αποτελεί υποχρέωσή μας εκ του κοινοτικού δικαίου, αλλά πλέον αποτελεί υποχρέωση που προκύπτει από την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου στο πλαίσιο της εποπτείας στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Εκτός της άρσης της απαγόρευσης στην έκδοση αδειών, η ρύθμιση αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για πληρωμή εφάπαξ εισφοράς για την απόκτηση νέας άδειας, η οποία θα είναι μεταβιβάσιμη ακόμη και σε τρίτους και όχι μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Σε ισχύ από σήμερα η απελευθέρωση των φορτηγών
Εν τω μεταξύ από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απελευθέρωση των φορτηγών ΔΧ με την ρύθμιση η οποία ανοίγει την πόρτα της δραστηριοποίησης στη χώρα μας και στους επαγγελματίες τρίτων χωρών, βάση των διεθνών συνθηκών της χώρας, με τον όρο της αμοιβαιότητας (διακρατικές συμφωνίες).

Πάντως σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της έκδοσης της υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει το ύψος της εισφοράς που θα καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι να εισέλθουν στον κλάδο.

(Πηγή: euro2day.gr)

Κάντε online αίτηση κερδίστε 3 μήνες ΔΩΡΟ σε όλα τα προγράμματα Hellas Online!
Πατήστε εδώ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: