To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Δεν έδωσαν ονόματα υπουργών οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς

Δεν δόθηκαν ονόματα υπουργών στα δύο υπομνήματα συνολικά 20 σελίδων, που κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

Οι δύο εισαγγελείς την ερχόμενη Δευτέρα θα επανέλθουν για νέες διευκρινίσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν οι "οχλήσεις" που δέχθηκαν, ήταν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Το περιεχόμενο των δύο υπομνημάτων, κατά τα δύο τρίτα αλληλοκαλύπτεται, καθώς αφορούν τις ίδιες παρεμβάσεις και τα ίδια πρόσωπα και αναφέρουν παρεμβάσεις τρίτων, υπηρεσιακών και μη παραγόντων, εκ μέρους υπουργών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν τους ενόχλησε ποτέ υπουργός ή υφυπουργός, αλλά τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού, μέσω τρίτου, προκειμένου να επισπευθούν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματά τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δεν προβαίνουν σε αξιολογήσεις, αλλά απλώς καταθέτουν γεγονότα και πρόσωπα.

Οπως αναφέρουν δικαστικοί κύκλοι, τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά, ενώ επιδέχονται διευκρινίσεων εάν οι "ενοχλήσεις" των τρίτων προσώπων αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: