To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση φορολόγησης στα ...αλμυρά και λιπαρά τρόφιμα

Σε αύξηση της φορολόγησης στα τρόφιμα που περιέχουν αυξημένες ποσότητες αλατιού και trans λιπαρών οξέων, προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως προέκυψε από τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής.

Στην ίδια λογική, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις διαφημίσεις παιδικών τροφίμων σε ώρα υψηλής τηλεθέασης. Αυτό τόνισαν χθες, η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής καθηγήτρια κυρία Αθηνά Λινού και ο ειδικός γραμματέας κ. Κώστας Παταβούκας, οι οποίοι δήλωσαν πως στο τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής με όλες τις προτάσεις και τις αλλαγές για τη χάραξη Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής.

Η κυρία Λινού τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει τον διατροφικό της πολιτισμό και συγκεκριμένα την πολιτική «τι τρώμε αλλά και πώς το τρώμε, πώς το μαγειρεύουμε, ποιες τροφές χρησιμοποιούμε στα γλέντια και τι συμβαίνει με τα τυποποιημένα προϊόντα».

Επίσης, συνέχισε η κυρία Λινού, πως υπάρχουν σκέψεις, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό να λειτουργήσουν ως ελληνικά σπίτια διατροφής. Μία άλλη σκέψη, επίσης, είναι να εξετασθεί η σίτιση των στρατιωτών, των ασθενών στα νοσοκομεία και των φοιτητών. Ειδικότερα για τα νοσοκομεία, εξετάζεται η δημιουργία Εθνικού Διαιτολογίου και Ποσοτολογίου για τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής σημείωσαν ακόμη πως θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις για θέματα σχετικά με την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων. Από την πλευρά του ο κ. Παταβούκας, τόνισε ότι «διατροφή και άθληση πάνε μαζί και πως αυτά που συζητάμε δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά άμεση προτεραιότητα».

(Πηγή: Κέρδος)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: