To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αποταμιευτικά προγράμματα με υψηλές αποδόσεις και μπόνους


Υψηλές αποδόσεις και εγγυημένα χρήματα είναι ένας ακατανίκητος συνδυασμός. Βέβαια, το να αποταμιεύει κανείς χρήματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι πάντα εφικτό, όμως το δέλεαρ είναι μεγάλο.

Και με δεδομένο ότι το «διαβατήριο» γι' αυτά τα υψηλά επιτόκια είναι ιδιαίτερα λογικό, αξίζει τον κόπο, ακόμα και μικροκαταθέτες να επιδιώξουν να τηρήσουν τη δέσμευση αυτή.

Υψηλά επιτόκια για όσους μπορούν ακόμα και αποταμιεύουν δίνουν οι τράπεζες, επιβραβεύοντας εκείνους που αυξάνουν σταθερά το υπόλοιπο του λογαριασμού του, ή προσθέτουν σε αυτό σε μηνιαία βάση.

Μάλιστα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πέρα από τα επιτόκια, επιβραβεύουν τους πελάτες τους με μια σειρά επιπλέον παροχές, όπως για παράδειγμα δωρεάν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Με άλλα λόγια, και καθώς η αγορά «στεγνώνει» από μετρητό, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όχι μόνο ανεβάζουν τον πήχη των επιτοκίων αλλά και «ρίχνουν στη μάχη» νέα προϊόντα, με κοινό χαρακτηριστικό τις υψηλές αποδόσεις, ενδεχομένως υπό όρους.

Κοινός στόχος, για όλες τις τράπεζες, αλλά και τα προγράμματα που διαθέτουν είναι να καταφέρουν και να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαρκώς συρρικνούμενη πίτα των καταθέσεων, προκειμένου να διατηρήσουν την πολυπόθητη ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια τους.

Η πιο πρόσφατη κίνηση σε αυτή την κατηγορία προϊόντων έγινε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο διαθέτει τον ειδικό λογαριασμό «Αποταμιεύω».



Όπως αναφέρει η τράπεζα, ο εν λόγω λογαριασμός παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του ποσού που επιθυμεί να καταβάλει κάθε μήνα ο δικαιούχος από 30 έως 300 ευρώ. Για όσους τηρήσουν τη δέσμευση αυτή, ο λογαριασμός προσφέρει υψηλό κυμαινόμενο επιτόκιο 3,55% και παράλληλα δίνει στον πελάτη δυνατότητα αύξησης ή μείωσης της μηνιαίας καταβολής αλλά και δυνατότητα επιπλέον καταθέσεων οποιουδήποτε ποσού. Ο εκτοκισμός γίνεται σε μηνιαία βάση, ενώ επιτρέπει επίσης τη δωρεάν έκδοση της χρεωστικής κάρτας ΤΤ Visa Electron και τη υνατότητα χορήγησης της πιστωτικής κάρτας POSTCREDIT Visa Electron με δωρεάν ετήσια συνδρομή για πάντα και προ-εγκεκριμένο πιστωτικό όριο €300 για ασφαλείς αγορές και μέσω Internet

Επιπλέον, οι δικαιούχοι αποκτούν το προνόμιο συμμετοχής στην ειδική ετήσια κλήρωση που πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) από την οποία αναδεικνύονται 10 τυχεροί στους οποίους η Τράπεζα καταθέτει το ποσό των 50 ευρώ κάθε μήνα, για ένα ολόκληρο έτος.

Σημειώνεται ότι το προνομιακό επιτόκιο και η συμμετοχή στις κληρώσεις παρέχονται ως επιβράβευση στους συνεπείς πελάτες, οι οποίοι δεν παραλείπουν καμία μηνιαία καταβολή και δεν πραγματοποιούν αναλήψεις.

Ακόμα ένα παράδειγμα καινοτόμου προϊόντος, στην κατηγορία των αποταμιευτικών καταθέσεων είναι ο λογαριασμός «Αξίζει» που πρόσφατα διέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς. Το προϊόν αυτό επιβραβεύει τον καταθέτη με επιτόκιο 3% για κάθε μήνα που αυξάνεις τις καταθέσεις σου έστω και κατά 1 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι το επιτόκιο ισχύει για κάθε μήνα που την τελευταία ημέρα το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι τουλάχιστον 300€ και υψηλότερο κατά 1€ σε σχέση με αυτό της τελευταίας ημέρας του προηγούμενου. Σε αντίθετη περίπτωση, ισχύει επιτόκιο 0,10%.

(Πηγή: bankingnews.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: