To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δεν θα εξαιρεθούν οι μικροαποταμιευτές από το "κούρεμα" των ομολόγων


Δεν θα εξαιρεθούν του κουρέματος τα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, παρά τις προσπάθειες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό τελικά η τρόικα και οι θεσμικοί εταίροι της χώρας επέμειναν στην απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν και οι μικρό-αποταμιευτές, ανεξαρτήτως του ποσού των ομολόγων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι τίτλοι που δεν ανήκουν σε θεσμικούς επενδυτές αντιπροσωπεύουν περίπου 5 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση εξέταζε τρόπους με τους οποίους το κούρεμα θα περιοριζόταν στους θεσμικούς επενδυτές και δεν θα έθιγε τα φυσικά πρόσωπα που τοποθέτησαν τις αποταμιεύσεις τους σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών παραδέχονται πλέον πως τα εν λόγω ομόλογα δεν θα εξαιρεθούν από το γενικό κούρεμα και θα κληθούν και οι κάτοχοί τους να μετάσχουν στο PSI.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει την εκ των υστέρων αποζημίωση των φυσικών προσώπων, κάτι που σχεδιάζεται να γίνει και με τα ασφαλιστικά ταμεία.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: