To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Υψηλά επιτόκια και παροχές για καταθέσεις ταμιευτηρίου


Με επιτόκια-ρεκόρ για απλές καταθέσεις ταμιευτηρίου, που φτάνουν ακόμη και το 4%, ανταμείβουν οι τράπεζες όσους μπορούν να αποταμιεύουν χρήματα.

Το τελευταίο διάστημα αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαθέτουν καταθετικούς λογαριασμούς νέου τύπου, με μία σειρά από προνόμια για εκείνους που αυξάνουν σταθερά το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ή προσθέτουν σε αυτό σε μηνιαία βάση. Πρόκειται στην πραγματικότητα για λογαριασμούς ταμιευτηρίου, οι οποίοι ουσιαστικά δεν έχουν ελάχιστο όριο όπως συμβαίνει με τις προθεσμιακές, αλλά ανταμείβουν όσους καταφέρνουν να διατηρούν ανέπαφα τα χρήματά τους κάθε μήνα.

Επιπλέον, πέρα από τα επιτόκια, οι τράπεζες επιβραβεύουν τους πελάτες τους με μία σειρά από παροχές, όπως δωρεάν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
Παράλληλα, τα υψηλά επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις «καλά κρατούν» ξεπερνώντας συχνά το 5%-6%, κυρίως σε μικρές τράπεζες και για πελάτες που διαθέτουν ζεστό χρήμα. Παρομοίως, τα επιτόκια στους λογαριασμούς μισθοδοσίας που αφορούν δημοσίους υπάλληλους και συνταξιούχους φτάνουν το 5% για ποσά έως 5.000 ευρώ, ενώ στις κλιμακωτές καταθέσεις εκτινάσσονται στο 10% για συγκεκριμένους μήνες.

Καθώς η αγορά στεγνώνει από μετρητά, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όχι μόνο θέτουν ψηλά τον πήχη των επιτοκίων, αλλά ρίχνουν στη μάχη και νέα προϊόντα με κοινό χαρακτηριστικό τις υψηλές αποδόσεις, ενδεχομένως υπό όρους.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα στους λογαριασμούς που προωθούν την αποταμίευση είναι το ειδικό προϊόν «Αποταμιεύω», που διαθέτει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο δικαιούχος του λογαριασμού επιλέγει να καταθέτει κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό, από 30 έως 300 ευρώ. Για όσους τηρήσουν τη δέσμευση αυτή, ο λογαριασμός προσφέρει υψηλό κυμαινόμενο επιτόκιο (3,55%) και παράλληλα δίνει στον πελάτη δυνατότητα αύξησης ή μείωσης της μηνιαίας καταβολής αλλά και δυνατότητα επιπλέον καταθέσεων οποιουδήποτε ποσού.
Επιπλέον, οι δικαιούχοι αποκτούν το προνόμιο της συμμετοχής στην ειδική ετήσια κλήρωση που πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου), από την οποία αναδεικνύονται 10 τυχεροί στους οποίους η τράπεζα καταθέτει το ποσό των 50 ευρώ κάθε μήνα, για ένα ολόκληρο έτος.
Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι οι πελάτες να μην παραλείπουν καμία μηνιαία καταβολή και να μην πραγματοποιούν αναλήψεις.

Ακόμα ένα παράδειγμα καινοτόμου προϊόντος στην κατηγορία των αποταμιευτικών καταθέσεων είναι ο λογαριασμός «Αξίζει», που πρόσφατα διέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς. Το προϊόν αυτό επιβραβεύει τον καταθέτη με επιτόκιο 3% για κάθε μήνα που αυξάνει τις καταθέσεις του έστω και κατά ένα ευρώ, εφόσον το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι τουλάχιστον 300 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση, ισχύει επιτόκιο 0,10%.

Η ίδια τράπεζα διαθέτει τον αποταμιευτικό λογαριασμό «Μπορώ», ο οποίος ανταμείβει με επιτόκιο 4% όσους καταθέτουν σταθερά συγκεκριμένο ποσό - από 20 έως 500 ευρώ - κάθε μήνα ή τρίμηνο, ενώ παράλληλα ο πελάτης έχει πρόσβαση στα χρήματά του ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να σημειωθεί ότι το προνομιακό επιτόκιο 4% ισχύει εφόσον δεν παραλειφθεί καμία καταβολή και δεν πραγματοποιηθούν περισσότερες από μία αναλήψεις ετησίως. Σε αντίθετη περίπτωση, ισχύει επιτόκιο 1%.

(Πηγή: Τα Νέα)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: