To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Υψηλή ζήτηση για ειδικευμένο προσωπικό στις νέες τεχνολογίες

10 κολοσσοί της πληροφορικής προσφέρουν 10.358 θέσεις προγραμματιστών
Οαση στο ερημωμένο από προσλήψεις τοπίο της ελληνικής -και όχι μόνο- αγοράς εργασίας μοιάζει να αποτελεί ο επαγγελματικός κλάδος της Τεχνολογίας Πληροφοριών (Information Technology-IT), που συνεχίζει να «παράγει» θέσεις εργασίας για υψηλά ειδικευμένο προσωπικό στις νέες τεχνολογίες.

Παρά, λοιπόν, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία διεθνώς, παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες εργασίας για άτομα που σχετίζονται με τη μελέτη, τη σχεδίαση και την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, κυρίως αναφορικά με τις εφαρμογές λογισμικού (software) και το υλικό υπολογιστών (hard-ware).

Οπως προκύπτει από την έρευνα του «Εθνους-Εργασία», σε δέκα από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολυεθνικές εταιρείες Τεχνολογίας Πληροφοριών υπάρχουν διαθέσιμες 10.358 θέσεις εργασίας, με αντικείμενο εργασίας αποκλειστικά την ανάπτυξη, την εγκατάσταση και τη συντήρηση προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Μερικές από τις χαρακτηριστικές ειδικότητες που ζητούνται είναι: προγραμματιστές, μηχανικοί και τεχνικοί Η/Υ, ειδικοί στην πληροφορική, αναλυτές, σχεδιαστές και ψηφιακοί αρχιτέκτονες.

Εκτός από τις μεγάλες παραδοσιακές εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών (π.χ. IBM, Apple, HP) και τις νεότερες ταχέως αναπτυσσόμενες (π.χ. ARM, Amazon), στο αφιέρωμα που ακολουθεί παρουσιάζεται και μία πολυεθνική εταιρεία ελληνικής καταγωγής (Velti), με 18 «ανοιχτές» θέσεις στα γραφεία της στην Αθήνα.

IBM - 3.489 θέσεις

Με τις ρίζες της να χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, η International Business Machines Corporation (IBM) αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη επιχείρηση τεχνολογίας πληροφοριών στον κόσμο.

Η IBM, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, κατασκευάζει υπολογιστές και λογισμικό υπηρεσιών υποδομής, ενώ παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για διάφορους τεχνολογικούς τομείς (από κεντρικούς υπολογιστές μέχρι νανοτεχνολογία).

Στην παρούσα φάση, η αμερικάνικη εταιρεία αναζητεί την πλήρωση συνολικά 3.489 θέσεων σε όλο τον κόσμο (Αμερική, Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Ωκεανία), που βρίσκονται στα ακόλουθα τμήματά της: Consulting & Services, Engineering (hardware), IT & Telecommunications (non consulting), Software Development. Οι θέσεις απευθύνονται σε προγραμματιστές, ειδικούς IT, τεχνικούς και μηχανικούς Η/Υ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η IBM απασχολεί συνολικά περίπου 430.000 υπαλλήλους.

Πληροφορίες: https://jobs3.netmedia1.com/cp/search.jsp

Amazon - 1.621 θέσεις

H Amazon είναι μία on-line εταιρεία λιανικού εμπορίου, η οποία ιδρύθηκε το 1995 στο Σιάτλ από έναν Ελληνοαμερικανό, τον Τζεφ Μπέζο.

Σήμερα, η Αmazon έχει επεκταθεί σημαντικά, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα προϊόντων (από βιβλία και ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι ρακέτες και κοσμήματα) μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών. Κέντρα εξυπηρέτησης της Amazon λειτουργούν, εκτός από την Αμερική, σε Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Amazon απασχολεί πολυάριθμο προσωπικό όλων των κλάδων -πωλήσεις, μάρκετινγκ, διαχείριση ανθρώπινων πόρων, οικονομικά, νομικά-, ωστόσο ο κλάδος που συγκεντρώνει τα περισσότερα άτομα είναι αυτός της τεχνολογίας πληροφοριών.

Αυτήν τη στιγμή η Amazon διαθέτει μέσω της κεντρικής ιστοσελίδα της 1.621 «ανοιχτές» θέσεις στους εξής τομείς: ανάπτυξη hardware (60), ανάπτυξη software (1.280), διαχείριση βάσης δεδομένων (20 θέσεις), μηχανικοί βάσης δεδομένων (1), μηχανικοί υποστήριξης (48), τεχνικές υπηρεσίες (38) και σχεδιασμός (94).

Πληροφορίες: http://www.amazon.com/gp/jobs

Apple: 1.429 μηχανικοί και σχεδιαστές

Η Apple, το δημιούργημα του πρόσφατα αποθανόντα Στιβ Τζομπς, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες κατασκευής υπολογιστών, λογισμικού και τεχνολογικών προϊόντων παγκοσμίως.

Με εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο, τα προϊόντα της αμερικάνικης εταιρείας (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φορητές συσκευές μουσικής) ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα και αισθητική τους. Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Bloomberg, η Apple ήταν για το 2011 η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως σε αγοραστική αξία, καθώς έφτασε να αποτιμάται στα 337 δισ. δολάρια!

Το προσωπικό της Apple υπολογίζεται σε 60.400 άτομα, ενώ επί του παρόντος οι προσφερόμενες θέσεις της σε όλο τον κόσμο σε τομείς σχετικούς με τη μελέτη, τη σχεδίαση και την ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων ανέρχονται σε 1.429. Πιο συγκεκριμένα, ζητούνται σε εγκαταστάσεις και γραφεία της σε όλο τον κόσμο: 39 σχεδιαστές (designers), 518 μηχανικοί hardware, 562 μηχανικοί software και 310 σύμβουλοι, στελέχη και μηχανικοί IT.

Πληροφορίες: http://jobs.apple.com/index.ajs?Language= en&CountryId=3

IΝΤΕL
1.716 στελέχη στον αμερικανικό γίγαντα

Η Intel αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστής τσιπ ημιαγωγών στον κόσμο. Η αμερικάνικη εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια, κατασκευάζει, επίσης, μητρικές πλακέτες, κάρτες δικτύου, μνήμες τύπου flash, γραφικές μονάδες επεξεργασίας και άλλες συσκευές σε σχέση με την επικοινωνία και τους υπολογιστές. Οι εργαζόμενοι στα τμήματα της Intel παγκοσμίως για το 2011 έφταναν τους 96.500, ενώ επί του παρόντος, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, προκηρύσσονται συνολικά 2.028 θέσεις. Από αυτές τις θέσεις, οι 1.716 αφορούν αποκλειστικά άτομα που ειδικεύονται στον τομέα της πληροφορικής. Συγκεκριμένα, η Intel αναζητεί 1.265 μηχανικούς Η/Υ, 118 ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών και 333 μηχανικούς λογισμικού (software).

Πληροφορίες: http://www.intel.com/jobs/jobsearch/index_adv.htm.

Hewlett Packard
1.034 «ανοιχτές» θέσεις παγκοσμίως

Η Hewlett Packard (HP) συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας πληροφοριών, παρέχοντας προϊόντα (π.χ. εκτυπωτές και σκάνερ), λογισμικό και τεχνολογικές λύσεις σε πελάτες της (ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις). Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΗP βρίσκονται στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας και παραρτήματά της συναντώνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το εργατικό δυναμικό της ανέρχεται στα 350.000 άτομα παγκοσμίως. Η αμερικανική εταιρεία προβαίνει συνεχώς σε προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών και της μηχανικής Η/Υ. Αυτήν τη στιγμή, στην ιστοσελίδα της υπάρχουν διαθέσιμες 1.034 θέσεις: για τεχνικούς ψηφιακών συστημάτων (18), ειδικούς στον κλάδο IT (332) και μηχανικούς Η/Υ (361).

Πληροφορίες: https://hp.taleo.net/careersection/2/jobsearch.ftl;jsessionid=0FFACFB8ECAAC014E9135AD1A63A55E9.JB_17489_17496?lang=en

ORACLE
Ψάχνει 127 πτυχιούχους πληροφορικής

Με βασικό αντικείμενο υπηρεσιών την ανάπτυξη και το μάρκετινγκ συστημάτων hardware αλλά και προϊόντων software εταιρειών, η Oracle είναι μία πολύ πετυχημένη πολυεθνική εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας υπολογιστών, με πάνω από 380.000 πελάτες σε περισσότερες από 145 χώρες παγκοσμίως.

Η Oracle απασχολεί συνολικά 108.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 32.000 είναι προγραμματιστές. Στην παρούσα φάση, η αμερικανική εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια προκηρύσσει την πλήρωση 127 θέσεων προγραμματιστών στον τομέα IT (security analyst, programmer analyst, system administrator, database administrator κ.ά.), από τις οποίες οι 84 βρίσκονται στην Αμερική και οι 43 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Πληροφορίες: http://www.oracle.com/us/corporate/careers/index.html

VELTI
18 προσλήψεις στην Αθήνα, 40 σε ολόκληρο τον κόσμο

Η Velti είναι μία εταιρεία παροχής μεθόδων μάρκετινγκ (που αξιοποιούν συσκευές κινητής επικοινωνίας) και τεχνολογίας διαφήμισης σε μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τηλεπικοινωνιών και διαφήμισης.

Ιδρυτές της διαρκώς ανερχόμενης εταιρείας είναι δύο άτομα ελληνικής καταγωγής, ο Alex Moukas και ο Chris Kaskavelis, ενώ γραφεία της βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, όπως σε Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες, Πεκίνο, Νέο Δελχί, Δουβλίνο, Ντίσελντορφ, Παρίσι, Μόσχα, Λευκωσία και... Αθήνα. Μάλιστα, από τις 58 θέσεις που προκηρύσσει σε όλα τα τμήματά της, οι 18 από αυτές βρίσκονται στην Αθήνα, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν προγραμματιστές και μηχανικούς Η/Υ. Ειδικότερα οι 18 θέσεις είναι οι εξής:

Applications Support Engineer
Campaign Architect
Intern
Intern, Human Resources
IVR Engineer, PMLSC, Systems
Java Engineer, PMLSC, Core
Java Mobile Engineer, PMOS, OSBL VOP
Messaging Gateway Software Engineer, PMLSC
Mobile Applications Developer
Quality Assurance Engineer, PMLSC
Reporting Analyst
Sales Director, Telco, Germany
Sales Manager, MENA
Senior Java Developer, PMS, Engineering
Senior Java Engineer, PMOS, VOP
Senior Network Engineer
Senior Web Applications Engineer
Technical Project Manager, R&D projects
Πληροφορίες: http://www.velti.com/careers

Επικοινωνία: Λεωφόρος Κηφισίας 44, Μαρούσι 15125, τηλ.: 210 6378800

ARM: 193 εργαζόμενοι στον κυρίαρχο των μικροτσίπ

Μικρή στο μάτι, αφού απασχολεί μόλις 1.700 υπαλλήλους, αλλά διόλου αμελητέα δύναμη στον χώρο των ψηφιακών προϊόντων, η βρετανικής καταγωγής εταιρεία ARM αποτελεί τον κυρίαρχο παγκόσμιο προμηθευτή τεχνογνωσίας στα προϊόντα ημιαγωγών (μικροτσίπ).

Από το 1990, έτος ίδρυσής της, η ARM αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα απασχολεί συνολικά 1.700 υπαλλήλους στα κεντρικά γραφεία της στο Κέιμπριτζ και στα σχεδιαστικά της κέντρα σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Ινδίας, της Σουηδίας και των ΗΠΑ. Η συνεχής ανοδική πορεία της ΑRM φανερώνεται και από τη μεγάλη συχνότητα με την οποία προκηρύσσει νέες θέσεις στις εγκαταστάσεις της σε όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, έχει «ανοιχτές» 193 θέσεις, κυρίως μηχανικών Η/Υ, ψηφιακών σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων, σε πόλεις της Ευρώπης (126), των ΗΠΑ (42) και της Ασίας (25).

Πληροφορίες: http://www.arm.com/about/careers/index.php

463 υπάλληλοι στη SAP, 228 στη Symantec

Η SAP είναι μία εταιρεία που εδρεύει στο Βάλντορφ της Γερμανίας και κατασκευάζει προϊόντα λογισμικού για την οργάνωση επιχειρηματικών διαδικασιών. Επιπλέον, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως, απασχολώντας 53.513 υπαλλήλους στα γραφεία της σε περισσότερες από 50 χώρες. Οι «ανοιχτές» θέσεις της SAP στον τομέα ανάπτυξης και σχεδίασης λογισμικού (software) ανέρχονται σε 463 και κατανέμονται σε τέσσερις ηπείρους: Ευρώπη 164, Βόρεια Αμερική 73, Αφρική 10 και Ασία 216.

Πληροφορίες: http://www.careersatsap.com/CareerCenter.aspx

Με ναυαρχίδα τα προϊόντα της σειράς Norton, η αμερικάνικη εταιρεία Symantec αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών.
Η Symantec, που λειτουργεί εγκαταστάσεις της σε όλο τον κόσμο και απασχολεί συνολικά 18.600 υπαλλήλους, αναζητεί την πρόσληψη 228 ατόμων στους τομείς της υποστήριξης/υπηρεσιών και τεχνολογίας πληροφοριών. Οι θέσεις απευθύνονται κυρίως σε τεχνικούς και μηχανικούς υποστήριξης.

Πληροφορίες: http://www.symantec.com/about/careers/search.jsp

(Πηγή: Εθνος)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: