To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Το σχεδιάγραμμα των νέων μέτρων, που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ληφθούν εντός του επόμενου διαστήματος, διαμορφώνει πλέον το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται για ακόμη μία φορά υπό ασφυκτική πίεση του κλιμακίου της Τρόικας.

Η σωρεία παραλείψεων και καθυστερήσεων και αυτό το τρίμηνο που παρεμβλήθηκε της αξιολόγησης έχει δημιουργήσει την ανάγκη νέων μέτρων, προς την κατεύθυνση της φοροείσπραξης, για ακόμη μία φορά. Πλέον στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν νέες αλλαγές στη φορολογία ακίνητης περιουσίας, με τον επιτελείο της λεωφόρου Αμαλίας να συζητά ακόμη και το ενδεχόμενο της επαναφοράς του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, ο οποίος καταργήθηκε το 2010.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ακόμη ένα χτύπημα στην ιδιοκτησία, η οποία έχει δεχτεί ήδη ένα μεγάλο μέρος του βάρους της υστέρησης των εσόδων. Μετά λοιπόν από την αύξηση των τεκμηρίων και του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η πιθανότητα επαναφοράς του φόρου υπεραξίας θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το βάρος των φορολογουμένων ιδιοκτητών.

Επιπλέον, μετά από τις κατευθύνσεις που έχει δώσει το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, εξετάζει η φορολόγηση των εισοδημάτων από τα ακίνητα με την αναλογική ελάφρυνση των επιβαρύνσεων κατά την μεταβίβαση. Ωστόσο, ιδιαίτερα στην τελευταία επιβάρυνση, τη μεταβίβαση ακινήτου, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την φορολόγηση της διαφοράς μεταξύ της αξίας κτήσης του ακινήτου και της αξίας πώλησης του.

(Πηγή: reporter.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: