To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Λ. Γαβαλάς: «Πρωινό στο δωμάτιο φέρνετε;»

Ο Λάκης Γαβαλάς, είναι ο πρώτος από τους συλληφθέντες για μη καταβολή ΦΠΑ, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, τον οποίο η Δικαιοσύνη στέλνει στον Κορυδαλλό.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και σχεδιαστής προφυλακίστηκε χτες το βράδυ, με σύμφωνη γνώμη της 5ης ειδικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα κ. Βούλγαρη, επειδή δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους περίπου 150.000 ευρώ από τη δεύτερη εταιρεία του, τα συνολικά χρέη της οποίας ανέρχονται σε 500.000 ευρώ.

Ηταν η τρίτη φορά, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, ο Λάκης Γαβαλάς, καθώς στις δύο προηγούμενες συλλήψεις, πάλι για υποθέσεις οφειλών προς το Δημόσιο, ανακριτής, εισαγγελέας, αλλά και δικαστές, τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Η συνήγορός του διαμαρτυρήθηκε για την προφυλάκιση του πελάτη της, με δηλώσεις της, όπου υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν μπορεί να θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς είχε ρυθμίσει τις οφειλές του.

Είπε ακόμη ότι προτίθεται μέσα στο πενθήμερο, που ορίζει ο νόμος, να καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία, ζητώντας την αποφυλάκισή του.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του κ. Γαβαλά προσπάθησαν σήμερα να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών του, ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο, από τη στιγμή που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, όφειλε να καταβάλει εφάπαξ το συνολικό ποσό των χρεών της εταιρείας του.

Ο Λάκης Γαβαλάς είχε συλληφθεί πρώτη φορά στις αρχές Δεκεμβρίου από άνδρες του ΣΔΟΕ, λίγο μετά την επιστροφή στο σπίτι του από νυχτερινό κέντρο, όπου διασκέδαζε με την παρέα του.

Η πρώτη σύλληψή του ήταν πάλι για αδίκημα κακουργηματικής μορφής, καθώς αφορούσε μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.



Τότε είχε οδηγηθεί στον 10ο τακτικό ανακριτή και δεν είχε προφυλακιστεί, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με περιοριστικούς όρους.

Ο 60χρονος επιχειρηματίας είχε οδηγηθεί το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Αυτόφωρο, καθώς είχε συλληφθεί μία μέρα πριν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 7.597.233,96 ευρώ.

Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο και όρισε δικάσιμο για τις 9 Φεβρουαρίου, αφού το αδίκημα ήταν πλημμέλημα.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, την ίδια μέρα, άνδρες της οικονομικής αστυνομίας του ξαναπέρασαν χειροπέδες στα χέρια για τρίτη φορά, καθώς συνελήφθη αυτή τη φορά για μη απόδοση ΦΠΑ για το 2011.

Ο επιχειρηματίας πέρασε το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο, ενώ χτες μετά την προφυλάκισή του, πήρε την άγουσα για τον Κορυδαλλό!

Τι είπε ο Λάκης Γαβαλάς όταν μπήκε στη φυλακή
Ο Λάκης Γαβαλάς τελικά συνελήφθη για τρίτη φορά και οδηγήθηκε στην φυλακή. Η κατηγορία που τον οδήγησε στη φυλακή αφορά ποσό περίπου 145.000 ευρώ επί συνόλου περίπου 500.000 ευρώ που χρωστά στα δημόσια ταμεία από μη απόδοση ΦΠΑ για το έτος 2011. Ο ίδιος φέρεται να προσπάθησε να ρυθμίσει το χρέος του, δεν τα κατάφερε όμως αφού η υπόθεση είχε φτάσει ήδη στην ανακρίτρια και πλέον έπρεπε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ για να μην κριθεί προφυλακιστέος και οδηγηθεί στη φυλακή. Την στιγμή που του υπέδειξαν το κελί του, ρώτησε, «Πρωινό στο δωμάτιο φέρνετε;», για να εισπράξει τα ειρωνικά χαμόγελα των δεσμοφυλάκων...

Τελικά, λόγω ...υπερπληθυσμού στον Κορυδαλλό, ο Λ. Γαβαλάς θα μεταφερθεί στις φυλακές της Άμφισσας.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: