To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΙΚΑ: Πρόσκληση σε εργοδότες για υποβολή στοιχείων

Στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καλούνται να καταθέτουν τα στοιχεία ασφάλισης και απασχόλησης του προσωπικού τους όσοι εργοδότες είχαν διακόψει την υποβολή τους.

Τη διαδικασία επανανεργοποίησης του συστήματος υποβολής των Ανακεφαλαιωτικών Περιοδικών Δηλώσεων, ύστερα όμως από έλεγχο, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Η εγκύκλιος επαναβεβαιώνει το «απαγορευτικό» στην υποβολή ΑΠΔ μέσω διαδικτύου για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν υπέβαλαν για 3 χρόνια τα σχετικά στοιχεία. Οσοι εργοδότες θέλουν να αρχίσουν να υποβάλουν ΑΠΔ θα πρέπει:

Να υποβάλουν ΑΠΔ με μαγνητικό μέσο στο αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ της έδρας τους. Συνημμένα θα συνυποβάλλονται αναλυτική εκτύπωση του περιεχομένου της ΑΠΔ και αντίγραφα στοιχείων από τα οποία αποδεικνύεται η έναρξη απασχόλησης.

Στις περιπτώσεις που οι ΑΠΔ δεν υποβάλλονται από τον ίδιο τον εργοδότη αλλά από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα (π.χ. λογιστές) θα ελέγχεται το νόμιμο της εξουσιοδότησης η οποία θα πρέπει να είναι πρόσφατη.

Εφόσον υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την ειλικρίνεια των στοιχείων θα γίνεται έλεγχος.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: