To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Επιμένει η τρόικα για περικοπές σε μισθούς και επικουρικές

Ασφυκτικές παρέμειναν οι πιέσεις της τρόικας προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στα θέματα των μισθών, καθώς επέμεινε τόσο στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, όσο και στη μείωση του κατώτατου μισθού. Ταυτόχρονα ζητούν την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με το Βήμα, μεταξύ των απαιτήσεών της είναι η μεσοσταθμική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% περίπου, με πεδίο την κατάργηση επιδομάτων και ωριμάνσεων, του 13ου και του 14ου μισθού, παράλληλα με το «πάγωμα» των μισθών για μία τριετία.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός το θέμα των μισθών και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και το προμνημόνιο.

Ως γνωστόν, την Πέμπτη, στην κυβερνητική σύσκεψη ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έδωσε στους υπουργούς και έχει ήδη αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς το 10σέλιδο κείμενο με τις βασικές αρχές του νέου μνημονίου, το οποίο και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.

Χαρακτηριστικό των ασφυκτικών πιέσεων της τρόικας στο θέμα των μισθών ήταν η δήλωση κορυφαίου υπουργού κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου: σημείωσε ότι η πίεση είναι αφόρητη στην κατεύθυνση κατάργησης έστω και ενός μισθού.

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κουτρουμάνης έχει ήδη παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι κατάργηση των δυο μισθών θα αφαιρούσε από την αγορά 10 δισ. ευρώ, με δυσβάσταχτες επιπτώσεις στην κατανάλωση, στην απασχόληση και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Χρησιμοποιεί επίσης ως επιχείρημα και η συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων να μην πειραχτούν ο 13ος και ο 14ος μισθός.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: