To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εμπλοκή στη συγχώνευση Alpha - Eurobank

Tην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της EFG Εurobank αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κρίνοντας ότι μετά τις σημερινές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών, δεν διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος επί των συναλλαγών των δυο τραπεζών, όχι μόνο για τη σημερινή αλλά τουλάχιστον για τις προηγούμενες επτά συνεδριάσεις.

Τα σενάρια για την τύχη της συγχώνευσης Alpha - Eurobank φούντωσαν ύστερα από ανακοίνωση της Alpha με την οποία η τράπεζα γνωστοποίησε ότι «δεν μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση με τη Eurobank και την εν γένει εξέλιξη της συμφωνίας».

Η ανακοίνωση της τράπεζας αποδόθηκε από παράγοντες της αγοράς στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αναφορικά με το PSI που πλέον φτάνει στο 70% σε όρους παρούσας αξίας, κάτι που θεωρείται ότι μεταβάλλει το πλαίσιο όσων είχαν συμφωνηθεί στο αρχικό σχέδιο.

"Υπάρχουν οικονομικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως οι απώλειες από το PSI. Υπάρχει διαφορά εάν οι ζημιές (NPV) είναι 60%, 65% ή 70% ", δήλωσε αξιωματούχος της Alpha Bank στο Reuters. "Αυτό δεν σημαίνει ότι η συμφωνία συγχώνευσης καταρρέει ή δεν θα ισχύσει", διευκρίνισε.

«Είμαστε σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό", δηλώνει εδιαφοροποιούμενη η Eurοbank και εκτιμά ότι "δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησης της συμφωνίας.

Τοποθετούμενο επί της εξέλιξης, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, απορρίπτει τo PSI ως αιτιολόγηση της αργοπορίας στη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων σημειώνοντας: «(Οι δύο τράπεζες) γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό το πλαίσιο του PSI ως προς το οποίο δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό, σε σχέση με αυτά που έχουν λάβει υπόψιν τους και έχουν συνυπολογίσει».

(Πηγή: Εθνος)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: