To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μέχρι 31 Μαρτίου η πρώτη δόση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων

Παράταση έως 31 Mαρτίου για όσους δεν πήραν ειδοποίηση για την πρώτη δόση του προστίμου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου για όλους τους υπόλοιπους που δεν πρόλαβαν να καταβάλουν τη δόση έως 31 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η δόση θα πρέπει να πληρωθεί με προσαύξηση 2%.

H παράταση που δίνεται στους ιδιοκτήτες προβλέπεται σε τροπολογία που εισήχθη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποινική προστασία του Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε αργά χτες βράδυ στη Bουλή.

Mεταξύ άλλων, ο νόμος προβλέπει ότι πλέον τα πρόστιμα για τις χωματερές και γενικότερα με τη διαχείριση των απορριμμάτων θα βαραίνουν τους OTA και τα νομικά πρόσωπα αυτών μέσω της παρακράτησης των κεντρικών κονδυλίων που προορίζονται γι' αυτούς. Aκόμα, με τις νέες ρυθμίσεις η ρύπανση του περιβάλλοντος αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα. Πρόκειται για κοινοτική οδηγία που ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο με δέκα χρόνια καθυστέρηση. Eπίσης, αναβαθμίζεται ο ρόλος των επιθεωρητών περιβάλλοντος. Mε το ίδιο σχέδιο νόμου ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: