To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μέχρι 30 Απριλίου η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 για τις επιχειρήσεις

Νέα προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου 2010 έχουν οι επιχειρήσεις για να υποβάλλουν υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2011, λόγω μεταβολής της περιουσιακής τους κατάστασης.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων αποτυπώνεται η περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων νομικών προσώπων, βάσει των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από αυτά και επεξεργαστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, και επ' αυτής πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μεταβολές, ώστε η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης που εμφανίζεται στην εφαρμογή να ανταποκρίνεται σε αυτήν της 1ης Ιανουαρίου 2011.

Σε περίπτωση εμφάνισης μέρους της ακίνητης περιουσίας του υπόχρεου νομικού προσώπου και όχι του συνόλου αυτής ή σε περίπτωση εμφάνισης λανθασμένων στοιχείων επί των ακινήτων, το νομικό πρόσωπο προσθέτει τα ακίνητα που δεν αποτυπώνονται και πραγματοποιεί τις απαραίτητες μεταβολές, ώστε να αποτυπώνεται ορθά το σύνολο της περιουσιακής κατάστασης της 1ης Ιανουαρίου 2011.

Για τη διευκόλυνση των νομικών προσώπων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής στοιχείων ακινήτων που υπάρχουν την 01/01/2011 με αρχείο excel, όπου κατόπιν επεξεργασίας από τη Γ.Γ.Π.Σ. θα προκύψει η δήλωση περιουσιακής κατάστασης.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: