To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Από τις 20/2 οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις εκσυγχρονισμού χερσαίων μεταφορών

Ξεκινά από τις 20 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων - ενισχύσεων στο Πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών. Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον» που προκήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έχει οριστεί η 20ή Μαρτίου 2012.

Το ύψος κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 ευρώ μέχρι 180.000 ευρώ και για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, ο προϋπολογισμός του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου δεν δύναται να υπερβαίνει το 50% του μέσου όρου του κύκλου εργασιών της τελευταίας τριετίας (2008, 2009 και 2010) ή κατά περίπτωση διετίας. Τα ποσοστά χρηματοδότησης διαμορφώνονται ως εξής:

- 70% για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών εξαιρούμενης της αγοράς νέων οχημάτων.

- 35% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και 25% για μεσαίες επιχειρήσεις για δαπάνες αγοράς νέων οχημάτων.

Το υπόλοιπο του προϋπολογισμού πέραν της δημόσιας χρηματοδότησης θα καλύπτεται με ιδιωτική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης, η οποία αποδεικνύεται με την εξόφληση των παραστατικών, ενώ η ιδία συμμετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 20% του αντίστοιχου προϋπολογισμού.

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της επιχείρησης με δυνατότητα εξάμηνης παράτασης, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να αιτηθούν επιδότησης από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι οι εξής:

- Νέες, νεοσύστατες και υπό σύσταση μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και μεσαίες (start-up επιχειρήσεις) που έχουν αρχίσει τη δραστηριότητά τους μετά τις 30/9/2010 και μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος και λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε.

- Υπό σύσταση επιχειρήσεις: Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα, που θα έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής επενδυτικής πρότασης και επιθυμούν να ιδρύσουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών. Τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να συστήσουν εταιρείες ΑΕ ή ΕΠΕ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.

- Νεοσύστατες επιχειρήσεις: Για τις ανάγκες του παρόντος οδηγούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες θεωρούνται αυτές που είναι υπό σύσταση καθώς και αυτές που έχουν ιδρυθεί αλλά δεν έχουν κλείσει μία διαχειριστική χρήση μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.

Οι παραπάνω επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να δραστηριοποιούνται στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) και διαθέτουν ΚΑΔ 49.4 - οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης, να απασχολούν μέχρι 250 εργαζομένους (ΕΜΕ) και να έχουν ετήσιο τζίρο μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω πρόγραμμα προσβλέπει:

- Στη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών επιχειρηματικότητας,

- Στη δυνατότητα σταδιακής μείωσης του αριθμού των μεμονωμένων οδηγών-επιχειρήσεων που οδηγεί αναμφίβολα σε εσωτερικό μη υγιή ανταγωνισμό και δημιουργία σύγχρονων επιχειρήσεων και επίτευξης οικονομιών κλίμακας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες,

- Στη μείωση του κόστους μεταφορικού έργου μέσω της αύξησης του εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων και χρήση σύγχρονου εξοπλισμού,

- Στη δημιουργία προϋποθέσεων μείωσης λειτουργικού κόστους, μέσω εφαρμογής συστημάτων εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, εκπαίδευσης οδηγών, χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης μετακινήσεων οχημάτων, μείωση αγορών ανταλλακτικών και σέρβις και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών.

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: