To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μετά τις 15 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για τις επικουρικές

«Παγώνει» η διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να υπάρξει κοινή απόφαση μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Έτσι το θέμα μετατίθεται για μετά τις 15 Ιανουαρίου αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης με τον τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών, βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστο Σταϊκούρα και τον σύμβουλο του προέδρου Χρύσανθο Λαζαρίδη, αποφασίστηκε να συσταθεί μία τεχνική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει το θέμα των επικουρικών, αλλά και τη βιωσιμότητα όλου του συστήματος.

Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε μετά τη συνάντηση ότι η θέση της Ν.Δ. είναι σταθερή και πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση για μειώσεις συντάξεων εφόσον δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων. Υπογράμμισε επίσης ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη με την κατάργηση και απαξίωση των επικουρικών συντάξεων. Στο μεταξύ, πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας είναι να μην μειωθεί καμία επικουρική σύνταξη κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού, ενώ οι μειώσεις θα αφορούν μόνο τα ελλειμματικά ταμεία και τις συντάξεις που υπερβαίνουν αυτό το ποσοστό. Η ενοποίηση των πέντε επικουρικών ταμείων σε ένα θα γίνει από την 1η Ιουλίου του 2012, αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: