To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Διαπραγματεύσεις για κατώτατο, 13ο και 14ο μισθό

Την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού ζητά καθώς και τη μείωση του κατώτατου μισθού ζητά η Τρόικα, αίτημα που σύμφωνα με δήλωση που αποδίδεται στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, βρίσκεται στο τραπέζι των σχετικών διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα» φέρεται να είπε ο κ. Παπαδήμος, σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, στις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με τους κοινωνικούς εταίρους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας προτρέπουν την κυβέρνηση, αν δεν υπάρξει συμφωνία να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε ερώτηση των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σε περίπτωση που ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων δεν καταλήξει σε συμφωνία για τη μείωση των μισθών, συμπεριλαμβανομένου και του κατωτάτου, ο κ. Παπαδήμος είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, η τελευταία επιστολή της Τρόικας προς το υπουργείο Εργασίας θέτει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, καθώς και κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: