To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για 10.000 εργαζομένους σε ξενοδοχεία

Δύο από τα προγράμματά του ενεργοποιεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για την τόνωση της αγοράς εργασίας και την ανάσχεση της ανεργίας.

Το ένα πρόγραμμα αφορά διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα, με την επιχορήγηση του 40% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για δώδεκα μήνες, ενώ το δεύτερο αποτελεί στήριξη 680 απολυμένων από επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης.

Η υποβολή αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα ήδη ξεκίνησε.

Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας
Από το πρώτο πρόγραμμα, που συγκεντρώνει και την πλειονότητα των θέσεων, ωφελούνται οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου όσο και το προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εφόσον ο εργοδότης επεκτείνει τις συμβάσεις αυτές έως το τέλος του δωδεκάμηνου του προγράμματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 19.000.000, ενώ βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι να διαθέτουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ σε ισχύ, να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος και να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τρεις μήνες πριν από την ένταξή τους.

Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου. Μάλιστα, δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, εφόσον προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Πώς υπολογίζονται οι εισφορές
Να υπογραμμιστεί ότι οι εισφορές υπολογίζονται πάνω στις πραγματικές μεικτές αποδοχές των εργαζόμενων, μέχρι το ύψος του τριανταπλάσιου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και για την επικουρική ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ, οι εργοδοτικές εισφορές που το ΙΚΑ εισπράττει υπέρ άλλων φορέων και κλάδων κοινωνικής ασφάλισης, οι εισφορές στον ειδικό λογαριασμό ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς επίσης και οι επιβαρύνσεις των εργοδοτών για το δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων και για τα επιδόματα αδείας.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, ξενοδοχεία κλασικού τύπου, ξενοδοχεία τύπου μοτέλ, ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (κάμπινγκ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο των προγραμμάτων στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού http://www.oaed.gr/





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: