To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Περικοπές στους μισθούς και εκ περιτροπής εργασία για τους τραπεζοϋπαλλήλους

Περικοπές στους μισθούς και εκ περιτροπής εργασία φέρνει για τους τραπεζοϋπαλλήλους το 2012. Οι μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές φτάνουν και το 20%, ενώ «ψαλιδίζονται» επιδόματα και υπερωρίες.

Οι διοικήσεις των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Εμπορική και Γενική έχουν καλέσει σε συζητήσεις τους συλλόγους εργαζομένων με στόχο τη μείωση των αποδοχών από 10% έως 20%, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Στην Εθνική, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Σύλλογο Υπαλλήλων (ΣΥΕΤΕ) για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους. Η διοίκηση της ΕΤΕ επικαλείται τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στην κεφαλαιακή της επάρκεια και έχει προφορικά ενημερώσει τον σύλλογο για περικοπές ύψους 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα ενημερώθηκαν με e-mail την περασμένη Παρασκευή ότι η διοίκηση σκοπεύει να προχωρήσει σε μειώσεις 20% του μισθολογικού κόστους από τις αρχές του χρόνου, προκειμένου να εξοικονομήσει 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Από τις περικοπές εξαιρούνται οι υπάλληλοι που έχουν μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.400 ευρώ μεικτά.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους της ότι θα προχωρήσει σε μείωση των αποδοχών τους από 10%-20% (μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 12%), με στόχο να εξοικονομήσει 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο από το κόστος μισθοδοσίας.

Η Γενική Τράπεζα έχει ζητήσει μειώσεις των αποδοχών κατά 15% και η διαδικασία εκκρεμεί στον ΟΜΜΕΔ. Ας σημειωθεί ότι οι συνταξιούχοι της τράπεζας δεν λαμβάνουν πλέον επικουρικές συντάξεις.

Στην Αγροτική Τράπεζα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι αποδοχές μειώνονται κατά 25% από την 1η Νοεμβρίου. Ο τελικός στόχος είναι οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό του 2012.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: