To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στο ΕΤΕΑΜ μεταφέρεται το ταμείο της ΕΥΔΑΠ

Στο ΕΤΕΑΜ μεταφέρεται το… άδειο ταμείο της ΕΥΔΑΠ. Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εργασίας καθορίζει τους όρους ένταξης του ελλειμματικού επικουρικού στο επίσης ελλειμματικό ΕΤΕΑΜ. Με συντάξεις ΕΤΕΑΜ και οι ήδη συνταξιούχοι…

Με όρους ΕΤΕΑΜ και μείωση των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων έως και κατά 40% εντάσσονται στο επικουρικό των μισθωτών οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ταμείου της ΕΥΔΑΠ. Να σημειωθεί ότι, η καταβολή της σύνταξης έχει διακοπεί σε περίπου 3.700 συνταξιούχους και βάσει της εγκυκλίου που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, καθορίζονται οι όροι ένταξης του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού ΕΥΔΑΠ (ΤΕΑΠ – ΕΥΔΑΠ) του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) στο ΕΤΕΑΜ. Οι επικουρικές συντάξεις της ΕΥΔΑΠ ξεπερνούσαν τα 800 ευρώ το μήνα όμως σύμφωνα με πληροφορίες θα καθοριστούν στο ύψος των καταβαλλόμενων από το ΕΤΕΑΜ, με αποτέλεσμα να υποστούν μειώσεις έως και κατά 40%.

Για το θέμα αναμένεται υπουργική απόφαση. Αντ’ αυτής, το ΕΤΕΑΜ εξέδωσε εγκύκλιο που όμως, παραμένει κενή στο θέμα του καθορισμού των … καταβαλλόμενων συντάξεων. Αυτό που καθορίζεται ρητά, είναι ότι, οι ασφαλισμένοι στον τομέα της ΕΥΔΑΠ γίνονται ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑΜ και η ασφαλιστική τους σχέση διέπεται από τη συγχώνευση και μετά από τις διατάξεις της νομοθεσίας του επικουρικού των μισθωτών. Όσο για τον χρόνο ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στον Τομέα του ΤΑΥΤΕΚΩ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που αναγνωρίστηκε και εξαγοράσθηκε ή προσμετρήθηκε από προϋπηρεσία ή άλλη αιτία ως συντάξιμος με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας του, καθώς και της γενικής ασφαλιστικής νομοθεσίας, γίνεται χρόνος ασφάλισης ΕΤΕΑΜ. Οι πόροι που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις υπέρ του συγχωνευόμενου Τομέα, το σύνολο του προερχόμενου εξ΄ αυτού ενεργητικού και παθητικού, καθώς επίσης και η κινητήκαι ακίνητη περιουσία του περιέρχεται στο ΕΤΕΑΜ.

Τα ασφάλιστρα από 1/10/2011 διαμορφώνονται για παλαιούς (μέχρι 31/12/1992) και νέους (από 1/1/1993) ασφαλισμένους σε : 6% για τα μικτά (3% ασφαλισμένου + 3% εργοδότη) και 8% για τον κλάδο βαρέων (4,25 ασφαλισμένου + 3,75 εργοδότη),

Οι εισφορές υπέρ ΕΤΕΑΜ θα υπολογίζονται επί του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών, με περιορισμό της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης, όπως ισχύει κάθε φορά για τους παλαιούς ασφαλισμένους και του ανωτάτου
ορίου ασφαλιστέων μηνιαίων αποδοχών για τους νέους ασφαλισμένους. Οι εισφορές αυτές θα καταβάλλονται μαζί με τις εισφορές του ΙΚΑ.

Άλλοι πόροι του Ταμείου βάσει του καταστατικού του, είναι:

1. Η δια του Ν.Δ. 1068/1942 καθιερωθείσα εισφορά εξ 1% επί παντός εκδιδομένου υπό της εταιρείας Υδάτων Λογαριασμού υδροληψίας βαρύνουσα τον υδρολήπτη.

2. Εισφορά εξ 1% επί των προμηθειών παντός είδους υλικού ενεργουμένου υπό της εταιρείας εξαιρουμένων των προμηθειών υλικού κατασκευής βασικών έργων ενισχύσεως της υδρεύσεως.

3. Ετήσια τακτική εισφορά της εταιρείας εκ 2 ½% επί των κερδών της, καταβαλλομένης εντός τριμήνου από της εγκρίσεως του ισολογισμού της.

4. Αι πρόσοδοι της περιουσίας του Ταμείου και τα εκ χαριστικής αιτίας έσοδα αυτού, τυχόν έκτακται εισφοραί της εταιρείας ως και επιβαλλόμενα εις το προσωπικό αυτής υπό της εταιρείας πρόστιμα.

Από 1/10/2011 για τους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, που επιθυμούν να αναγνωρίσουν χρόνο ασφάλισης και να ενταχθούν στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ΕΤΕΑΜ.

(Πηγή: capital.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: