To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης

Στην επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα προχωρεί το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου το πρόγραμμα που θα ισχύσει μέχρι το 2013 θα βαρύνει με 90 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, που θα αποδοθούν μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ΕΤΑΜ-ΟΑΕΔ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας σε ειδικές ομάδες ανέργων που δημιουργείται ή επιτείνεται λόγω της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα λόγω της οικονομικής ύφεσης που οδηγεί σε απολύσεις και μείωση της απασχόλησης και την προώθηση τους ή την επαναπροώθηση τους στην απασχόληση μέσα από τη συμμετοχή σε στοχευμένες δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα.

Οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζομένου) στο σύνολό τους θα καλυφθούν από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, που θα καταρτισθεί με απόφαση του υπουργού Εργασίας μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ. Κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα επιχορηγείται από την ημερομηνία πρόσληψής του, και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απασχόλησή του, όπως αυτή ορίζεται από τις σχετικές προσκλήσεις.

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος των κάθε είδους μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών εκείνων που το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης και των λοιπών ταμείων ασφάλισης.

Για τους εργαζόμενους, που αντί του ΕΤΕΑΜ, ασφαλίζονται σε άλλα Επικουρικά Ταμεία, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος των αντίστοιχων μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους του κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών των αντίστοιχων Επικουρικών Ταμείων, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών εκείνων που το ΙΚΑ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται επιπλέον το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, για τους μήνες που αυτά καταβάλλονται (κατά τη διάρκεια του προγράμματος) Τα αναφερόμενο ποσό επιχορήγησης αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη.

Όσον αφορά στην κατηγορία των ωφελούμενων, οι οποίοι ασφαλίζονται στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία (κύριας και επικουρικής ασφάλισης) πλην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), το οποίο δεδομένου ότι δεν ικανοποιείται μέσω του αλληλόχρεου, θα καταβάλλεται απευθείας στον δικαιούχο.

(Πηγή: in.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μοναδικές προσφορές από την Aegean Airlines!
Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Ζήσε, εργάσου, σπούδασε στην Αυστραλία!
Το μεταναστευτικό πρόγραμμα του οργανισμού AUSFIS, βοηθάει άτομα ηλικίας 18 με 45 ετών να αποκτήσουν γρήγορα και εύκολα τη Visa ειδικευμένου επαγγελματία για την Αυστραλία.

Γίνετε συνεργάτες της AVON!
Αναζητάτε μία ευχάριστη ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο σας; Εργάζεστε ήδη, αλλά θέλετε να ενισχύσετε τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό; Ψάχνετε μία ευκαιρία να επεκτείνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας; Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε την AVON!