To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γιούνκερ: Πριν από το τέλος Νοεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης

Πριν από το τέλος Νοεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια σημερινής ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το Eurogroup αναμένει και επιστολή του Λουκά Παπαδήμου στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόϊκα.

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των δηλώσεών του, δεν μπορεί να διευκρινιστεί εάν η τοποθέτηση Γιούνκερ για "επιστολή Παπαδήμου" συνιστά ή όχι υπαναχώρηση των Βρυξελλών στο αίτημα για έγγραφες δεσμεύσεις με πέντε υπογραφές (Παπαδήμου, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου, Προβόπουλου).

Επίσης, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι σημαντικές αποφάσεις για το ευρώ πολλές φορές λαμβάνονται χωρίς οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ να γνωρίζουν τι σημαίνουν.

"Βάσει της μακράς μου εμπειρίας σε ζητήματα που άπτονται της ΕΕ σημειώνω ότι συχνά υπουργοί Οικονομικών, ορισμένες φορές και πρωθυπουργοί, εγκρίνουν ντοκουμέντα τα οποία δεν έχουν συντάξει και δεν έχουν συζητήσει", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

"Θα ήθελα η μέθοδος εργασίας μας να γίνει πιο πολιτική", είπε ο Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, στην διάρκεια μιας συζήτησης για την διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

"Θα έπρεπε να συζητάμε περισσότερο και με λεπτομέρειες την ειδική κατάσταση των κρατών-μελών", συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να λένε ανοικτά εάν και κατά πόσον συμφωνούν - ή όχι - με τις προτάσεις των ομολόγων τους στην ΕΕ.

(Πηγή: Εθνος)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: