To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Χρηματοοικονομική εκπαίδευση των νέων μέσω διαδικτύου

Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου, με τίτλο moneypedia, βρίσκεται πλέον στη διάθεση όλων των χρηστών του ίντερνετ, και ιδιαίτερα των νέων, παρέχοντας ανοιχτή, εύληπτη και εύκολα προσβάσιμη πληροφόρηση, θεωρητική αλλά και χρηστική, για τραπεζικά και γενικότερα χρηματοοικονομικά θέματα καθώς μια εισαγωγή στη νεανική επιχειρηματικότητα και τα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξή της.

Πρόκειται για τον ιστότοπο www.moneypedia.gr, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Eurobank EFG σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που απευθύνεται κατεξοχήν στους νέους ηλικίας 18-25 ετών, ανεξάρτητα από το επίπεδο και την κατεύθυνση της εκπαίδευσής τους.

Στη διεύθυνση αυτή, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, μέσα σε μια ιστοσελίδα ένας νέος μπορεί να βρει όλη την απαραίτητη αλλά και έγκυρη πληροφόρηση που χρειάζεται για το χρήμα και πώς αυτό λειτουργεί, όπως και για τις Τράπεζες και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Μπορεί επίσης με εύχρηστα ηλεκτρονικά εργαλεία να εξοικειωθεί με τις βασικές, αλλά και τις πιο σύνθετες χρηματοοικονομικές συναλλαγές, να οργανώσει τα οικονομικά του και να βρει συμβουλές για να ανοίξει ή να επεκτείνει μια δική του επιχείρηση. Το moneypedia υλοποιήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη στήριξη της Eurobank EFG.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: