To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πώς θα ασφαλίζονται οι αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά

Εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ και υπαγωγή στην 7η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΓΑ προβλέπεται μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τουλάχιστον για μια πενταετία οι οποίοι μπορούν να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα μέχρι 100 Kw. Oι αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα άνω των 100 kw, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

Αυτό αναφέρει στην απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, σε ερώτηση που είχε υποβάλλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, σχετικά με την αδικία εις βάρος των νέων αγροτών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα και αναγκάζονται να ασφαλίζονται και στον ΟΑΕΕ για μια πενταετία.

Αναλυτικότερα το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει τα εξής:

«Με την παρ. 9 του άρθρου 25 του ν. 3846/2010, καθορίζεται το ασφαλιστικό καθεστώς των προσώπων ή μελών εταιριών οποιασδήποτε μορφής που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα. Όπως προσδιορίζεται στην διάταξη, τα πρόσωπα αυτά ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, εφόσον εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος άνω των 20 Kw.

Εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ και υπαγωγή στην 7η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΓΑ προβλέπεται μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τουλάχιστον για μια πενταετία οι οποίοι μπορούν να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα μέχρι 100 Kw. Επίσης, οι αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα άνω των 100 kw, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.
Με βάση τα παραπάνω, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας».





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: