To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πώς θα δηλώσουν ακίνητα οι ιδιοκτήτες offshore εταιρειών

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν ειδική δήλωση στην εφορία, όσοι ιδιοκτήτες off shore εταιρειών διατηρούν ακόμη και σήμερα ακίνητα στην κατοχή τους, καταβάλλοντας τον ειδικό φόρο 15%.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στους κατόχους εξωχώριων εταιρειών που κατέχουν ακίνητα βαραίνει ο ειδικός φόρος 15%.

O χρόνος γέννησης της φορολογικής υποχρέωσης ορίζεται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους.

Κατά συνέπεια, κάθε εταιρεία που εμπίπτει στο φόρο αυτό, οφείλει στην ετήσια δήλωσή της να αναγράφει τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της την ανωτέρω ημερομηνία, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης έχει μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος των ακινήτων της.

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν όσες εταιρείες έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα που βρίσκονται στην Eλλάδα την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας.

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για το οικονομικό έτος 2011

1. Η δήλωση θα υποβάλεται σε ένα αντίτυπο.

2. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε άλλη γλώσσα κράτους - μέλους της Ε.Ε. πλην της ελληνικής, απαιτείται να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.

3. Η δήλωση του ειδικού φόρου επί των ακινήτων εταιρειών έτους 2008, απαιτείται να συνοδεύεται από τα φύλλα υπολογισμού της αξίας ακινήτων (έντυπα 1 - 5, Κ1 - Κ9 και Α.Α. ΓΗΣ) και τις βεβαιώσεις που προβλέπονται για τη συμπλήρωσή τους.

4. Ο προϊστάμενος ΔΟΥ μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση και οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού στοιχείου, όταν κατά τον έλεγχο της δήλωσης το κρίνει απαραίτητο.

(Πηγή: Ημερησία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: