To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

556 κρεβάτια του ΕΣΥ σε πολίτες με ιδιωτική ασφάλιση

Σε πολίτες που έχουν ιδιωτική ασφάλιση προτίθεται να παραχωρήσει το υπουργείο Υγείας 556 κρεβάτια του ΕΣΥ με στόχο την ενίσχυση των εσόδων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και οδεύει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι συμφωνίες του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να έχουν επισφραγιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η διάθεση των κλινών, σύμφωνα με «Τα Νέα» της Παρασκευής, θα γίνει μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Το κέρδος για το ΕΣΥ θα προκύψει από την αναβάθμιση θέσης ανά ημέρα νοσηλείας. Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα νοσηλεύονται σε μονόκλινα κρεβάτια αποφέροντας κέρδος 300 ευρώ, το οποίο είναι η διαφορά της Γ' από την Α' θέση.

Το κέρδος θα είναι μεγάλο και για τις ιδιωτικές εταιρείες, αφού το τίμημα που θα καταβάλουν στο ΕΣΥ είναι σαφώς μικρότερο από το τίμημα στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Κατά την εφημερίδα, το νοσοκομείο που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ιδιωτών είναι το Τζάνειο, δεδομένου ότι μέσω ΕΣΠΑ έχει εγκριθεί η ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων για την εγκατάσταση καρδιολογικού τμήματος, αιμοδυναμικής μονάδας και εργαστηρίων κόπωσης και υπέρηχων.

Ενδιαφέρον επιδεικνύεται και για πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη που παραχωρεί 16 κλίνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: