To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Νέα ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο

Νέα ευκαιρία για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, με ευνοϊκότερους όρους έχουν περίπου 900.000 οφειλέτες του Δημοσίου.

Οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση του Οκτωβρίου του 2010, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν αναδρομικά όλες τις δόσεις από τις 29 Oκτωβρίου 2010 που έληξε κανονικά η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Θα καταβάλουν μια μόνο δόση κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και το υπόλοιπο ποσό της οφειλής μπορούν να το εξοφλήσουν μέχρι και 36 μηνιαίες δόσεις.

Ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Γ. Καπελέρης με εγκύκλιο ζητάει από τις εφορίες να επικοινωνήσουν άμεσα τηλεφωνικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, με τους οφειλέτες του Δημοσίου και να τους ενημερώσουν για τις δυνατότητες που τους παρέχει η βελτιωμένη ρύθμιση.

Με τις αλλαγές που επήλθαν στην ρύθμιση:

1. Παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής σε αυτή με την καταβολή μίας μόνο δόσης, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στα προγράμματα δόσεων των περιπτώσεων β' - στ' της παρ. 1 του άρθρου 14 της ρύθμισης του ν.3888/2010, λαμβανομένων υπόψη και των ελαχίστων ποσών μηνιαίων δόσεων (π.χ. τον Ιούλιο δυνατότητα υπαγωγής σε πρόγραμμα από 1 μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, τον Αύγουστο δυνατότητα υπαγωγής σε πρόγραμμα από 1 μέχρι 35 μηνιαίες δόσεις κ.ο.κ.).

2. Θα εξακολουθήσει να παρέχεται η δυνατότητα στον οφειλέτη, ο οποίος για οποιοδήποτε λόγο απωλέσει τη ρύθμιση, να επανενταχθεί για το εναπομείναν ποσό στα προγράμματα αυτής, κατά τα ανωτέρω οριζόμενα.

3. Στον οφειλέτη που είναι συνεπής στη ρύθμιση θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας των οφειλών του προς το Δημόσιο, εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 26 ν. 1882/1990, όπως ισχύει, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην Α.Υ.Ο. 1109793/6134-11/0016/ΠΟΛ.1223/24.11.1999 (ΦΕΚ 2134, τ.Βʼ), όπως ισχύει.

(Πηγή: Ημερησία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: