To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τακτοποίηση των γονικών παροχών πριν τις νέες αντικειμενικές

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα.

Με στόχο να πετύχει το καλύτερο δυνατό εισπρακτικό αποτέλεσμα υπάρχουν εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών για την προαναγγελία της ημερομηνίας ισχύος των νέων αντικειμενικών προκειμένου να δοθεί στους φορολογούμενους ένα χρονικό παράθυρο για την πραγματοποίηση μεταβιβάσεων και γονικών παροχών με τις σημερινές τιμές. Αυτό θα ωφελήσει πρώτιστα το δημόσιο ταμείο στο οποίο θα εισρεύσει ζεστό χρήμα.

Εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί όλη η υπηρεσιακή διαδικασία για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών. Ειδικότερα έως τις 30 Ιουνίου αναμένεται όλες οι εφορίες της χώρας να έχουν αποστείλει στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών πίνακες με τις εισηγήσεις τους για τις νέες αντικειμενικές τιμές ζώνης των ακινήτων. Για τον καθορισμό των νέων τιμών θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι αλλαγές που έχουν επέλθει στις αξίες των ακινήτων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αυξήσεις θα κυμανθούν κατά μέσο όρο στο 20% έως 30%. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα μειωθούν οι αντικειμενικές τιμές (π.χ. υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου).

Οπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το πιθανότερο είναι οι νέες τιμές να τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου ή την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Η εκτίμηση αυτή συμβαδίζει και με άλλες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, θα δοθεί στους φορολογούμενους η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις σημερινές τιμές προκειμένου να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των περιουσιακών ζητημάτων τους με γονικές παροχές και μεταβιβάσεις ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι η αύξηση των αντικειμενικών τιμών θα είναι βασικό συστατικό του τμήματος του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου που αφορά στα φετινά εισπρακτικά μέτρα. Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και μια σειρά φόρων και τελών που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι. Για παράδειγμα, θα αυξηθεί το κόστος έκδοσης οικοδομικών αδειών, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα συμβολαιογραφικά έξοδα μεταβίβασης ακινήτων και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.

(Πηγή: capital.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: