To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ίδρυση επιχείρησης σε µια μέρα

Την ίδρυση επιχείρησης µε διαδικασίες-εξπρές, σε µία µόνο ηµέρα και από ένα µόνο σηµείο, επιχειρεί να επιτύχει η κυβέρνηση που ανακοίνωσε ότι αρχίζει την ερχόµενη ∆ευτέρα η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Γενικού Εµπορικού Μητρώου.

Το νέο µοντέλο αδειοδότησης των επιχειρήσεων που θα στηρίζεται στο Γενικό Εµπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και στα κατά τόπους Επιµελητήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν και ως one stop shop, έχει στόχο την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης των εταιρειών και τη µείωση των διοικητικών εµποδίων που παρακωλύουν σήµερα κάθε επιχειρηµατική προσπάθεια. Σύµφωνα µε κυβερνητικά στελέχη σήµερα χρειάζονται 38 ηµέρες και 15 βήµατα για την ίδρυση µιας εταιρείας, ενώ στο µέλλον θα χρειάζεται µόνο µία ηµέρα και σηµαντικά µειωµένος αριθµός δικαιολογητικών.

∆ΙΚΤΥΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Οπως έχει προαναγγελθεί, θα δηµιουργηθεί ένα δίκτυο εξυπηρέτησης από 100 υποκαταστήµατα Επιµελητηρίων, το οποίο θα συµπληρώνεται από επιλεγµένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των µικρότερων δήµων και τους 3.200 συµβολαιογράφους της χώρας. Οι υπηρεσίες µιας στάσης (οne stop shop) θα αναλαµβάνουν να πραγµατοποιήσουν όσες εργασίες απαιτούνται για να δώσουν νοµική οντότητα και οικονοµική ταυτότητα στις ιδρυόµενες επιχειρήσεις. Eπιπλέον, σύµφωνα µε τη σχετική υπουργική απόφαση:

- Θα εισπράττουν το ενιαίο τέλος (Γραµµάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας) αλλά και τα άλλα τέλη που θα απαιτούνται και σήµερα οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να πληρώνουν σε διαφορετικές υπηρεσίες.

- Θα συνδέουν µε το ηλεκτρονικό Γενικό Επιχειρηµατικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) την επιχείρηση, καταχωρώντας τα στοιχεία και την επωνυµία της, αντικαθιστώντας όσα ίσχυαν µέχρι σήµερα όπως τη δηµοσίευση στο Πρωτοδικείο, στο Μητρώο Ανωνύµων Εταιρειών και στο ΦΕΚ.

- Θα συνδέουν την επιχείρηση ηλεκτρονικά µε τους ασφαλιστικούς φορείς για την εγγραφή, τη χορήγηση ασφαλιστικής ενηµερότητας των εταίρων και τη χορήγηση ΑΜΚΑ της επιχείρησης.

- Θα συνδέουν επίσης την επιχείρηση µε το ΤΑΧΙS για την έκδοση ΑΦΜ µέσω πιστοποιηµένης τηλεφωνικής γραµµής.

(πηγή: Τα Νέα)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: