To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Περισσότεροι οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Μεγαλώνει ο αριθμός των δικαιούχων του φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, καθώς η ΡΑΕ γνωμοδοτεί θετικά στο σχετικό αίτημα της υπουργού ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη για τροποποίηση των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ετσι, για τις κατηγορίες των πολιτών χαμηλού εισοδήματος (μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών και συνταξιούχων) και ανέργων, το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης αυξάνεται από τις 1.000 στις 1.400 κιλοβατώρες. Για τους τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία, η κατανάλωση αυξάνεται από τις 1.200 κιλοβατώρες στις 1.600.

Επίσης η ΡΑΕ γνωμοδοτεί υπέρ της τροποποίησης του εισοδηματικού κριτηρίου για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία ώστε το αφορολόγητο να είναι ίδιο με εκείνο των τρίτεκνων. Το ΥΠΕΚΑ ζήτησε αυτές τις αλλαγές μετά τους χαμηλούς ρυθμούς υπαγωγής δικαιούχων στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, μόλις 300.000. Για τους ανέργους και τα ΑμεΑ η έκπτωση, σημειώνεται, είναι 30% και για τους χαμηλόμισθους και τρίτεκνους 20%.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: