To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου στις 8 Μαρτίου

Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, στις 8 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Παρασκευή.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του μήνα, με την αμέσως επόμενη, διάρκειας 13 εβδομάδων, να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 11η Μαρτίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 10 Μαρτίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις αρχές Φεβρουαρίου, το επιτόκιο είχε μειωθεί στο 4,64% από 4,90% στην προηγούμενη δημοπρασία και το Δημόσιο είχε αντλήσει 390 εκατ. ευρώ.

Στη δημοπρασία της ερχόμενης Τρίτης, εκτιμάται ότι το επιτόκιο θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα, αν και τις τελευταίες εβδομάδες το spread στα ελληνικά ομόλογα ακολουθεί ανοδική πορεία.

Σήμερα, Παρασκευή, η διαφορά επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο ξεπέρασε και πάλι τις 900 μονάδες και ανήλθε μέχρι τις 909 μονάδες βάσης περίπου

(πηγή: in.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: