To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη 16/11

Την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, στην οποία ο ΟΔΔΗΧ στοχεύει στην άντληση ποσού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, η ημερομηνία διακανονισμού θα εί­ναι η Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου.

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων, στις 19 Οκτωβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 3,75% και ο ΟΔΔΗΧ είχε συγκεντρώσει συνολικά 1,17 δισ. ευρώ.

Στις δύο προηγούμενες δημοπρασίες, στις 21 Σεπτεμβρίου και στις 22 Ιουλίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί σε 3,98% και 4,05% αντίστοιχα.

Ο ΟΔΔΗΧ, που δεν έχει λήξεις άλλων εντόκων μέσα στο Νοέμβριο, αντλεί μικρότερα ποσά αυτό το μήνα σε σχέση με τους προηγούμενους, μετά και την διεύρυνση των spreads των κρατικών ομολόγων στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

H διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διαμορφωνόταν στις 894 την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση αποφάσισε νωρίτερα φέτος να προχωρήσει σε μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων
γραμματίων, αντί των τριμηνιαίων, για να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση και την κάλυψη των λήξεων των τίτλων.

Η επιτυχής έκδοση τίτλων μικρής διάρκειας μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η χώρα να επιστρέψει στις αγορές με μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογα.

Στις 24 Δεκεμβρίου λήγουν έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας, ύψους 480 εκατ. ευρώ.

(Πηγή: in.gr)