To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μέχρι 280.000 λιγότερες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο ζητά η τρόικα - στον "αέρα" οι συμβασιούχοι

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δ. Ρέππας σε δύο πρόσφατες συνεντεύξεις του ανέφερε πως δεν θα γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, των ΔΕΚΟ συμπεριλαμβανομένων.

Εξ άλλου το Σύνταγμα απαγορεύει την απόλυση (μόνιμων) υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης, δηλαδή προπαντός των υπουργείων.

Η δήλωση αυτή προφανώς όμως δεν καλύπτει τους σχεδόν 100 χιλιάδες συμβασιούχους που αποτελούν το 12% των υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα, βάσει της τελευταίας απογραφής. Ακόμα μεγαλύτερο εκτιμάται ότι θα είναι το ποσοστό των συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ κλπ.)

Ωστόσο η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν θα προέλθει μόνο από τη μη ανανέωση των συμβάσεων.

Μια παράταση του παγώματος των προσλήψεων και κατά το 2011 ή πιθανόν ακόμα και το 2012, όπως πιέζει η τρόικα, την ίδια στιγμή που περίπου 40 χιλιάδες - ή το 5% - των μονίμων υπαλλήλων είναι άνω των 60 ετών, δηλαδή έχει ουσιαστικά θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα οδηγούσε σε μία αντιστοίχου μεγέθους μείωση του προσωπικού.

Με αυτούς τους δύο τρόπους αναμένεται να εφαρμοστεί η ρήτρα του επικαιροποιημένου Μνημονίου, σύμφνα με την οποία πρέπει να μειωθεί κατά 20% το διοικητικό κόστος.

Στελέχη της κυβέρνησης αρχίζουν πλέον να αναφέρονται στο ζήτημα των απολύσεων, δίνοντας απτή διάσταση στις γενικές, πλην εντονότατες, πιέσεις της τρόικας όλο τον προηγούμενο μήνα να μειωθούν μέχρι 280 χιλιάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι.

(Πηγή: εφημερίδα "Κεφάλαιο" - 13/11/10)

Όλα τα δάνεια, στεγαστικά, δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΔΕΚΟ κλπ., ρυθμίσεις οφειλών, επιδοτήσεις, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στα τηλέφωνα 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).