To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο σε 45 δόσεις

Χρέη προς το Δημόσιο που έχουν βεβαιωθεί κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου του 2010 στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) και στα Τελωνεία, καθώς και χρέη υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω των ΔΟΥ ρυθμίζονται έπειτα από αίτηση του οφειλέτη που υποβάλλεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2010 στην αρμόδια ΔΟΥ ή στο Τελωνείο που είναι βεβαιωμένα. Για εφάπαξ πληρωμή προβλέπεται απαλλαγή του 100% των προσαυξήσεων, ενώ αναλόγως του ποσού της οφειλής η εξόφληση μπορεί να γίνει ως και σε 45 δόσεις.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, η δεύτερη δόση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2010, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Εξαιρετικά, η εφάπαξ εξόφληση γίνεται είτε την ημέρα υποβολής της αίτησης είτε εντός πέντε εργασίμων ημερών από αυτή και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 5η Νοεμβρίου του 2010.