To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Τέλη Μαΐου τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ

Tο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για την εγγυοδοσία δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και για προμηθευτές, υψους 2 δισ. ευρώ θα ενεργοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ, Αλέξανδρος Παπαρσένος και ο γ. γ. Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος που συμμετείχαν σε εκδήλωση που οργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης το αργότερο έως τις αρχές Μαΐου θα έχει κατατεθεί και το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Όπως είπε ο κ. Παπαρσένος από τις 23 ή το αργότερο τις 25 Απριλίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στις τράπεζες για τη λήψη χαμηλότοκων δανείων, με σκοπό την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για δαπάνες αγοράς υπηρεσιών, πρώτων υλών, εμπορευμάτων κλπ.

Ο πρόεδρος του Ταμείου είπε ότι στα τέλη Μαΐου θα «τρέξουν» δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τα οποία θα αφορούν στις επενδύσεις των ΜΜΕ, με το βάρος να δίδεται σε επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα προϊόντα. Το Ταμείο τέλος βρίσκεται ε συζητήσεις και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο τη δημιουργία προγράμματος για τον αγροτικό κόσμο.

Ο γ.γ. Καταναλωτή είπε ότι η ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα αναμένεται εντός του Μαΐου, καθώς το υπουργείο Οικονομίας αναμένει την τελική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών και των επαγγελματικών οφειλών προς τα τραπεζικά ιδρύματα, ο κ. Σπυράκος είπε ότι κάποιες τράπεζες άργησαν να ενημερωθούν. Ωστόσο αν χρειαστεί σε περιπτώσεις άρνησης παραλαβής των αιτήσεων, δεν αποκλείεται να επιβληθούν και κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ